marți, 22 martie 2011

Interviu Nane "O gramada fac mixtape-uri acum"


SSS: Ne-ai luat prin surprindere pe toti in 2008 cu “Definitia unui mixtape”, moment in care multi spuneau ca reprezinti viitorul hip hop-ului romanesc. Cum a fost acea perioada pentru tine? Te asteptai sa devii atat de controversat?
Nane: Woah! Piesa aia a fost rezultatul gamei vaste de injuraturi pe care mi le-am luat ca “furam negative”. A fost pur si simplu refularea pustiului Nane. Multi au crezut in mine din prima, altii n-au crezut deloc. Ma uit acum, in 2011 in hip-hop-ul romanesc si ghici ce! O gramada fac mixtape-uri acum. Acum nu mai fura nimeni negative, acum e ok! Nu m-au inteles! Asta a fost de fapt problema…

SSS: De atunci ai mai lansat cateva clipuri si mixtape-uri care au insumat sute de mii de downloaduri/viewuri. Insa cu totii ne asteptam si la un turneu. Care este motivul pentru care nu s-a materializat? Va exista in viitorul apropiat?
Nane: Abia acum am realizat si noi ca numerele de fapt nu mint. Chiar lucram la asta momentan si speram sa ajungem in toate locurile in care se asculta Nane. Vorbesc la plural pentru ca nu ma pot ocupa singur de toate. Eu ma ocup de muzica si cam atat. De restul treburilor se ocupa altii care se pricep.
SSS: De curand ai lansat un videoclip nou. Piesa este realizata pe instrumentalul lui Bad News Brown, care din pacate nu a apucat sa asculte varianta ta. Crezi ca disparitia sa a atras mai mult atentia asupra piesei? Cum ai intrat in contact cu el?
Nane: Mmmm… nu stiu ce sa zic. Nu prea am primit feedback de la publicul lui, desi managementul lui m-a promovat un pic pe retelele de socializare. Cu BNB am intrat in contact la fel cum am intrat cu toti cu cei care urmeaza sa scot piese. I-am trimis un mesaj in care i-am spus ca imi place enorm instrumentalul si l-am intrebat daca ar fi ok sa fac o versiune a piesei cu versuri in romana. A ascultat ce fac pe myspace-ul meu, i-a placut foarte tare si mi-a dat mana libera. Urma sa scoatem si un single pentru albumul meu dar din pacate… ne-a parasit. Oricum, din cate am apucat sa-l cunosc mi se pare ca a fost un om grozav. Putea sa nici nu-mi raspunda pana la urma.
SSS: Nu prea ai avut colaborari cu multi artisti de-a lungul carierei tale. Iti place sa tii totul intre prieteni?
Nane: Da. Colaborarile trebuie sa se intample. Nu mi le planific. S-a mai intamplat sa am piese neterminate pe care pur si simplu auzeam alti artisti si in ciuda faptului ca nu ne cunoasteam personal, chiar a iesit ceva tare. O sa vedeti un pic mai incolo despre ce vorbesc. Probabil ca foarte multi vor fi surprinsi de colaborarile pe care le-am avut. Vor vedea cand lansez piesele. :)
SSS: Parca toata muzica rap porneste din Bucuresti. Este provincia prea lenesa sau capitala prea muncitoare?
Nane: Cred ca cei din provincie au cea mai buna scuza pentru ca sunt lenesi: SUNT DIN PROVINCIE! Extraordinar, domnule! Daca esti din provincie ai cu o coarda vocala mai putin decat cei din capitala.
SSS: In urma cu ceva timp ai avut o “mica disputa” cu Nicalai. Pentru cititorii care nu stiu despre acest conflict poti spune in mare despre ce a fost vorba si daca pana in prezent v-ati impacat? Ce te-a determinat sa realizezi acel comunicat?
Nane: Cine?
SSS: Unii te considera tupeist si arogant, ca iti dai singur importanta. Cum comentezi aceste pareri?
Nane: Cum te poti astepta ca altii sa iti dea importanta daca tu nu iti dai in primul rand? Iar legat de “unii”… Care “unii”? Unii care au prea mult timp pentru comentat pe internet? Unii care n-au prietena? Unii care nu stiu cum arata lumea decat prin fereastra? “Unii” nu conteaza pentru mine…
SSS: La ce sa ne asteptam de la Nane pe viitor? Ramai pe ideea de mixtape sau ai in gand un album cu instrumentale originale?
Nane: Va puteti astepta la multa, multa muzica. Vine un mixtape cat de curand, e aproape gata. Dupa care incep sa dau cu single-uri. Nu stiu exact care e combinatia cu albumu’ in Romania, dar daca vor neaparat album, o sa scot album dupa 10 single-uri. Mai pun 5-6 noi, si aia e. :)
SSS: Ce instrumentale ai ales pentru urmatorul mixtape? Sa ne asteptam si la ce e acum pe val in State? Wiz Khalifa “Black & Yellow”, Odd Future “Sandwiches”?
Nane: Nu, nu va asteptati sa auziti instrumentale care sunt pe val. Nu e criteriul dupa care le aleg. Trebuie sa-mi transmita ceva in primul rand. In al doilea rand, “Black & Yellow” e un instrumental extraordinar de tare, dar in acelasi timp cred ca lumea l-a auzit peste tot. Nu vreau sa-l mai auda si la mine.
SSS: Sunete din Sub.Sol Mixtape Vol.2 va fi lansat in scurt timp, sa astepte fanii si o noua piesa din partea ta pe material?
Nane: Claaar! Te faci ca nu stii acum? Hahahah! Da ba, am dat si eu o piesa fresh. Le-a placut si baietilor care detin piesa originala! ;)
SSS: Multumim pentru raspunsuri si asteptam cu interes noile piese. SSS a fost inca din 2008 un sustinator Nane!
Nane: Mari multumiri! Mi-a facut mare placere! Si eu sunt sustinator SSS dinainte de 2008. Big up SSS!

Interviu realizat de SSS


                                                                         Sursa: www.fanclubnane.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu